TMS (Transport Management System)

TMS (Transport Management System)

TMS – (Transport Management System) este un sistem de optimizare a rutelor de transport ce oferă instrumente flexibile pentru alocarea optima a resurselor implicate în transportul de mărfuri: mașini, șoferi, combustibil.

TMS este un software destinat pentru optimizarea rutelor de livrare, care include funcționalități de alocare automata a comenzilor pe mașini, de stabilire a traseelor optime de livrare sau de calcul avansat al costurilor de transport. Astfel, prin planificarea optimă, și mult mai rapidă a rutelor de livrare, compania poate livra mai multă marfă într-un timp mai scurt și la costuri mai mici.

Avantajele soluțiilor TMS:

  • Reducerea costurilor de transport

Planificarea automata a rutelor de livrare duce la îmbunătățirea semnificativa a modului de utilizare a resurselor: mașini, șoferi, combustibil, și implicit a cheltuielilor legate de aceștea.

  • Capacitate de planificare a zeci de mii de comenzi zilnic

Sistemului face posibilă planificarea mult mai rapidă a activității de transport marfă, indiferent de volumul de comenzi care trebuie gestionate și livrate zilnic.

Cu TMS puteți să:

  • Planifici livrările într-un timp mai scurt

Sistemul TMS este extrem de ușor de operat. Acesta vă permite să faceți rapid orice modificare, precum și scade semnificativ timpul de planificare a livrărilor, orice călătorie putând fi setata în doar câteva secunde.

  • Controlați mai eficient costurile de transport

TMS controlează consumul de combustibil, tine cont de restricțiile rutiere sau cele specifice șoferilor – precum intervalele de condus/odihna și îți oferă posibilitatea să încarci în mod optim vehiculele în funcție de caracteristicile acestora: capacitate, tipul produselor transportate s.a.m.d.

  • Scade timpul de livrare a comenzilor la clienți

Sistemul TMS oferă sugestii privind traseele optime de călătorie și puteți realiza încărcarea vehiculelor în funcție de localizarea geografică a depozitelor și de caracteristicile acestora, astfel încât marfa sa ajungă în cel mai scurt timp posibil la client.

  • Îmbunătățeste comunicarea cu șoferii aflați pe traseu

Soluția TMS are un modul prin intermediul căruia pot fi transmise diferite informații de la sediul central către șoferi, precum: planificări sau reconfigurări de traseu, și pot fi semnalate rapid eventualele întârzieri sau devieri de la traseu.